Nederlands roeiteam kiest voor NEST/

13 december 2021

Vier Nederlandse roeiers gaan in 2022 meedoen aan de zwaarste roeiwedstrijd van de wereld. De Talisker Whisky Atlantic Challenge is een wedstrijd van bijna 5.000 km waarin de Atlantische Ocean wordt overstoken. Deze maand start het team NEDurance met de voorbereiding in Haarlem.

 

In de oude Quality Backers broodfabriek aan de Paul Krugerkade zal het Nederlandse NEDurance-team de komende weken de boot klaarmaken voor het intensieve trainingsprogramma. De speciale roeiboot zal in deze leegstaande ruimte de komende weken worden geprepareerd.

Wereld record

De ambitie van het eerste en enige Nederlandse mixed team is groots. Een wereldrecord verbreken! ‘Dit vereist een goede voorbereiding en dat start met een perfecte preparatie van onze boot. In Haarlem hebben we via NEST/ tijdelijke ruimtes een ruimte gevonden waar we de nodige reparaties kunnen uitvoeren en voldoende plek hebben om onze boot klaar te maken’ zegt Marcel Ates een van de deelnemers.

Groot onderhoud

De boot is niet nieuw en heeft al een viertal oceaan overtochten op haar naam staan. Dat heeft zijn sporen wel nagelaten en het wordt hoog tijd dat ze een upgrade krijgt. Het hele elektrische systeem wordt opnieuw bekabeld, er komt een nieuwe stuurautomaat en plotter in en de watermaker, waar op zee van zout water drinkwater wordt gemaakt, wordt gereviseerd.

 

“Je wilt uiteindelijk geen problemen op de oceaan, daarbij geldt veiligheid boven alles en als je een record wilt breken moet alles perfect zijn. We zijn dan ook erg verheugd met deze plek om de boot goed aan te pakken. We zijn dan klaar voor de zomer waarin we kunnen trainen en tijd hebben om de apparatuur goed te kunnen doorgronden”.

The Ocean Cleanup

Naast dat de roeiers voor een wereldrecord voor mixed teams gaan, roeien ze ook voor een schonere oceaan. The Ocean Cleanup. Ze proberen hiervoor zoveel mogelijk geld in te zamelen.

 

‘Deze vier Nederlanders gaan een uitzonderlijke prestatie leveren. Wij willen graag onze bijdrage leveren aan het team zodat zij zich zonder zorgen kunnen voorbereiden op deze helden prestatie zegt Nick Duijn – Commercieel Manager NEST/. Wij wensen Ingeborg, Ilja, Guus en Marcel heel veel succes bij de voorbereidingen en de loodzware race in 2022.

 

WhatsApp
Facebook
Email