Waarom wij fan zijn van flexplekken

25 juni 2024

Waarschijnlijk heb je er al weleens van gehoord: flexwerkplekken. Dat zijn locaties waar je zelf bepaalt wanneer je komt werken en hoelang. Gewoonlijk vind je er bureaus die je voor een x-aantal uren of dagen kunt huren. Verder zijn er vaak ruimtes om te vergaderen, te videobellen of je lunch te verorberen. Wij van NEST/ zijn grote voorstanders van flexwerken. Waarom leggen we je hieronder uit.

Werk-privébalans

Je kent het vast wel. Je bent thuis aan het werk en wordt om de haverklap gestoord. Bijvoorbeeld door gezinsleden die binnen komen stormen of huisdieren die om aandacht verlegen zitten. Dat soort afleidingen zijn funest voor je concentratie. In tegenstelling tot wat soms wordt gedacht, wordt op flexplekken meer gewerkt dan gekletst. Je kunt er dus ongestoord werken. En dat bovendien buitenshuis, waardoor je je werkende en privéleven beter van elkaar kunt scheiden. Bij thuiswerken ligt het gevaar op de loer dat je langer doorgaat met werken dan gepland. Door naar (een flex)kantoor te gaan, kun je structuur en ritme in je werkdag aanbrengen.

Inspiratie

Thuiswerkplekken zijn niet altijd even inspirerend. Flexwerkplekken daarentegen zijn doorgaans zo ingericht dat ze bevorderlijk zijn voor je creativiteit. Een andere bron van inspiratie? Je mede-flexwerkers. Hen kun je om advies vragen als je tegen problemen aanloopt. Ook op intellectueel vlak zijn flexkantoren een stimulerende omgeving. Er worden namelijk geregeld workshops en andere evenementen georganiseerd. Tijdens dat soort activiteiten kun je niet alleen kennis opdoen, maar ook netwerken. En ben je je flexplek beu? Dan kies je toch gewoon een andere? Veel flexwerkers wisselen af en toe van flexkantoor om te voorkomen dat ze in een sleur terechtkomen.

Faciliteiten

Waar de een thuis een eigen werkkamer heeft, is de ander aangewezen op zijn keukentafel. Maar weinig thuiswerkers hebben een ergonomisch verantwoorde werkplek. Dat is voor flexwerkers wel anders. Op flexkantoren staan meestal afstelbare bureaustoelen en zit-stabureaus. En dat zijn niet de enige faciliteiten. Wat te denken van een koffiehoek waar je cafeïne kunt tanken? Of wifi die vrijwel nooit wegvalt? Ook de ligging van flexwerkplekken is veelal voordelig. De meeste flexkantoren zijn goed bereikbaar met het ov en de auto. Bovendien beschikken ze niet zelden over parkeerplaatsen. Wel zo fijn als je een keer klanten wil ontvangen.

Geïnteresseerd?

Zie jij je flexwerkende leven al helemaal voor je? Dat snappen wij volledig. Vandaar dat wij regelmatig flexwerkplekken aan ons aanbod toevoegen. Zo hebben we momenteel meerdere flexplekken aan de Leidsevaart in de aanbieding. Wie wil, kan er zelfs een parkeerplaats bij nemen. Is deze specifieke flexwerkplek niet jouw ding? Houd dan onze website en socials in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief. Wie weet komt binnenkort de flexplek van jouw dromen beschikbaar.

WhatsApp
Facebook
Email