Genoeg thuisgewerkt? Vind vandaag nog een eigen tijdelijke werkplek

14 januari 2021

We werken nu veel meer thuis. Dat scheelt veel tijd en je bent flexibeler, maar ondanks dat je misschien het perfecte thuiskantoor hebt ingericht kleven er ook nadelen aan. Zo is de scheiding tussen werk en privé dun, mis je het ‘thuiskomgevoel’ en is er een kans dat je wordt afgeleid door thuiszittende kinderen. Heb je daarom wel eens gedacht over het huren van een tijdelijke werkplek? Zo zit je nergens aan vast en heb je, tegen lage kosten, een fijne eigen ruimte om in rust te kunnen werken.

 “Een opzegtermijn van twee maanden geeft mij rust”

NEST/ tijdelijke ruimtes is in de regio Kennemerland de grootste aanbieder op het gebied van tijdelijke werkplekken. Ook mevrouw Kok van PEET! CRMCS heeft via NEST/ een tijdelijke werkplek gevonden: “Het vinden van een geschikte ruimte voor mijn keramiekstudio ging heel eenvoudig via de website van NEST/. Tijdelijk huren betekent in sommige gevallen gelukkig niet dat ik binnen twee weken op straat sta met mijn keramiekstudio. Ik heb op de Stephensonstraat in Haarlem een opzegtermijn van twee maanden en dat geeft mij meer rust.”

Tijdelijk huren, flexibiliteit van beide kanten

Het huren van een eigen tijdelijke werkplek gaat eenvoudig en heeft veel voordelen. Je bent niet gebonden aan een hoge huur, wat bij reguliere verhuur vaak anders is. Daar komt bij dat vaak gelijkgestemden in een pand zitten waardoor er creatieve kruisbestuiving plaatsvindt. Het huren van een tijdelijke plek of antikraak zoals het ook wordt genoemd is de ideale oplossing voor leegstaande panden. Dit kunnen ontwikkelingspanden zijn die wachten op de sloop of renovatie.

Zorgeloos huren

Mevrouw Kok heeft er gelukkig nog nooit gebruik van hoeven maken. Maar de met oudere panden kan het natuurlijk wel eens voorkomen dat er iets stuk is of dat er een mankement optreedt. “Je kan dan heel simpel de servicedesk bereiken, waar je het probleem of mankement kan melden,” zegt mevrouw Kok. We gaan er niet van uit, maar mocht er een noodgeval zijn dan is het geruststellend om te weten dat er een speciaal noodnummer beschikbaar is dat 24 uur 7 dagen per week te bereiken is. Mevrouw kok: “Ik zit op deze manier zonder zorgen in mijn keramiekstudio. En straks als ik de deur hier sluit en naar huis ga neem ik mijn werk niet mee naar huis. Dat is toch best lekker thuiskomen.”

Ben jij op zoek naar een tijdelijke ruimte bekijk dan ons ruime aanbod.

Door: Michael van der Putten

WhatsApp
Facebook
Email