Voormalig Gebouw Van De Kinderbescherming

Voormalig Gebouw Van De Kinderbescherming

Kennemerstraatweg 21 ,

1814 GA

Alkmaar

va € 150 p.m.

va 12 m²

Status:

Beschikbaar

Beschikbare ruimtes

Beschikbaar vanaf

03/02/2021

Meer weten?

Omschrijving

Het object betreft in oorsprong een klassiek herenhuis, gebouwd rond 1900. In 1922 is de Staat eigenaar geworden en heeft het object onder andere dienst gedaan als kantoor voor de Belastingdienst en Raad voor de Kinderbescherming. Omstreeks 1981 is er op het perceel aan de achterzijde (Prins Hendrikstraat) een vrijstaand tweelaags kantoorgebouw gerealiseerd. In 2002 zijn de 2 panden ingrijpend verbouwd/gemoderniseerd en is er eveneens een moderne uitbreiding gerealiseerd die bestaat uit een eenlaags-deel met patio’s (corridor tussen de 2 bestaande kantoorgebouwen).

 

Locatie Kennemerstraatweg in Alkmaar

Het object ligt tegen de oude binnenstad van Alkmaar aan, net buiten de singel aan de Zuidwestzijde. De omgeving wordt gedomineerd door historische gebouwen van uiteenlopende schaal en met verschillende functies. Wonen, kantoren en bedrijven, maar ook een school en parkeergarage zijn in de directe omgeving te vinden. Een groot park ligt op ruim 100 meter schuin aan de overzijde van de Kennemerstraatweg. De (Kennemer-)singel is zichtbaar vanaf de voorzijde en ligt 70 meter verderop.

 

Bereikbaarheid

Voor autoverkeer is er een goede ontsluiting naar de stadsring Heilooër Tolweg N9 (1 km) en de snelweg A9 (2 km). Het treinstation op hemelsbreed 1,5 kilometer afstand. Daarnaast zijn direct voor het object en aan de overzijde van de weg twee bushaltes. Tegenover het object is op 50 meter afstand een parkeergarage. Te voet is binnen 300 meter het centrum van Alkmaar te bereiken met winkels, horeca en bezienswaardigheden. Op eigen terrein zijn circa 13 à 14 parkeerplaatsen.

 

Parkeren

Op eigen terrein zijn circa 13 à 14 parkeerplaatsen.

 

De ruimtes

Deze ruimtes zijn ideaal voor de startende ondernemer / zzp’er/ freelancer / zakelijke creatieveling etc. die op zoek is naar een tijdelijke oplossing.

 

* De getoonde foto’s zijn algemene foto’s van diverse ruimtes in het pand. Aan deze foto’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Het object betreft in oorsprong een klassiek herenhuis, gebouwd rond 1900. In 1922 is de Staat eigenaar geworden en heeft het object onder andere dienst gedaan als kantoor voor de Belastingdienst en Raad voor de Kinderbescherming. Omstreeks 1981 is er op het perceel aan de achterzijde (Prins Hendrikstraat) een vrijstaand tweelaags kantoorgebouw gerealiseerd. In 2002 zijn de 2 panden ingrijpend verbouwd/gemoderniseerd en is er eveneens een moderne uitbreiding gerealiseerd die bestaat uit een eenlaags-deel met patio’s (corridor tussen de 2 bestaande kantoorgebouwen).   Locatie Kennemerstraatweg in Alkmaar Het object ligt tegen de oude binnenstad van Alkmaar aan, net buiten de singel aan de Zuidwestzijde. De omgeving wordt gedomineerd door historische gebouwen van uiteenlopende schaal en met verschillende functies. Wonen, kantoren en bedrijven, maar ook een school en parkeergarage zijn in de directe omgeving te vinden. Een groot park ligt op ruim 100 meter schuin aan de overzijde van de Kennemerstraatweg. De (Kennemer-)singel is zichtbaar vanaf de voorzijde en ligt 70 meter verderop.   Bereikbaarheid Voor autoverkeer is er een goede ontsluiting naar de stadsring Heilooër Tolweg N9 (1 km) en de snelweg A9 (2 km). Het treinstation op hemelsbreed 1,5 kilometer afstand. Daarnaast zijn direct voor het object en aan de overzijde van de weg twee bushaltes. Tegenover het object is op 50 meter afstand een parkeergarage. Te voet is binnen 300 meter het centrum van Alkmaar te bereiken met winkels, horeca en bezienswaardigheden. Op eigen terrein zijn circa 13 à 14 parkeerplaatsen.   Parkeren Op eigen terrein zijn circa 13 à 14 parkeerplaatsen.   De ruimtes Deze ruimtes zijn ideaal voor de startende ondernemer / zzp’er/ freelancer / zakelijke creatieveling etc. die op zoek is naar een tijdelijke oplossing.   * De getoonde foto’s zijn algemene foto’s van diverse ruimtes in het pand. Aan deze foto’s kunnen geen rechten worden ontleend.
Lees meer

Kenmerken

Algemeen
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Voorzieningen
 • Inbouwarmaturen
 • Liften
 • Te Openen Ramen
 • Kabelgoten
 • Systeemplafond
 • Toilet
 • Pantry
 • Verwarming
 • Kamerindeling
Oppervlakte
250 m²
In units vanaf
12 m²
Aantal verdiepingen
2
Aanmelding
In verhuur genomen
Gebouwnaam
Kennemerstraatweg
Ligging
Winkelgebied stadscentrum, wijkwinkelcentrum, in woonwijk
Liggingskenmerk
n.v.t.
Parkeren
parkeergelegenheid op eigen terrein
Bereikbaarheid
Winkelafstand op 500 m tot 1000 m, snelwegafrit op 500 m tot 1000 m en NS station op minder dan 500 m
Bouwjaar
1901
Onderhoudswaardering binnen
Goed
Onderhoudswaardering buiten
Goed
Invoerdatum
03/08/2020
Financieel
Transactie status
Beschikbaar
Prijs
va € 150 p.m.
Prijs tot
€ n.v.t.
Servicekosten
€ n.v.t.
Conditie
Per maand
Huurprijs voorvoegsel
Huurprijs

Voorwaarden om bij NEST/ een ruimte te huren

Ik help je aan een werkplek

Apollonia Mars

Matchmaker leegstandbeheer

0630973628

No worries, ik help je verder

Catascha Houben

Matchmaker leegstandbeheer

0681884620

Ik help je aan een werkplek

Apollonia Mars

Matchmaker leegstandbeheer

0630973628

No worries, ik help je verder

Catascha Houben

Matchmaker leegstandbeheer

0681884620

Maps

Streetview

Ander aanbod

Voormalig V&D-gebouw

  Het Vijvertje 15 , 1811 EW Alkmaar
va € 200 p.m.
  va 20 m²

Representatief kantorencomplex

  Helderseweg 14 -14a, 1815 AB Alkmaar
va € 275 p.m.
  va 15 m²
 • Voormalig V&D-gebouw

    Het Vijvertje 15 , 1811 EW Alkmaar
  va € 200 p.m.
    va 20 m²
 • Representatief kantorencomplex

    Helderseweg 14 -14a, 1815 AB Alkmaar
  va € 275 p.m.
    va 15 m²

Huurvoorwaarden

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email